Op stap tussen gletsjers & bergtoppen in Patagonië
Leeggezogen door de muggen, kuiten die nog natrillen van elke vervloekte geklommen kilometer, voeten versierd met bleinen, scheefgetrokken schouders van de zware rugzakken, rillingen van de koude tentnachten, geuren die verdacht dicht komen bij de smelly cat van Phoebe & irritante herinneringen aan de luidruchtige Israëlische kampeerders die denken dat de evenaar door hun ** loopt…..
Maar dankzij al dat afzien kregen we gelukkig een prachtig stukje Chileens & Argentijns Patagonië in de plaats!
We bonden onze stapschoenen aan om een 2-daagse trekking rond Fitz Roy, een ijswandeling op de gletsjer Perito Moreno en een 7-daagse trekking (+ 120km) in Torres Del Paine aan ons lijstje met hoogtepunten toe te voegen.

Telkens weer wandelden we in een ander landschap: donderende watervallen, rivieren & meren in alle blauwe tinten, dicht groene bossen met wit-grijze bomen, torenhoge gletsjers met babyblauw krakend ijs & granietgrijze besneeuwde bergtoppen. Slapen deden we vooral in ons Bolivaans tentje, dat wonder bij wonder, zelfs na heuse Patagonische windvlagen (Steven! Wakker worden…. de tent vliegt weg!) nog steeds in één geheel aan de rugzak bengelt.
nog 3 weken...hou jullie dan maar vast voor massa's knuffels en kusjes!